26 березня 2017 року конкурсом традиційних художніх ремесел відкривається нова сторінка щорічного Фестивалю традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді. Фестивальні заходи, організатором яких виступають Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва та Спілка етнологів та фольклористів міста Харкова зберуть юних майстрів, виконавців, дитячі та студентські фольклорні гурти з міста Харкова та Харківської області.

«Кроковеє коло» – унікальний для регіону і широко знаний за його межами щорічний проект, націлений на вивчення, збереження та відновлення в дитячому, молодіжному середовищі пісенно-обрядових традицій і народних художніх ремесел Слобожанщини, а також активізацію науково-дослідницької роботи в цих напрямках. З 2000 року у фестивальних заходах взяли участь понад 7 тисяч школярів і студентів віком від 7 до 25 років. Програма фестивалю традиційно включає змагання юних майстрів в 11 видах традиційних художніх ремесел (26 березня, ХДАДіМ), конкурси фольклорно-етнографічних дійств, автентичного сольного та гуртового співу (2 квітня, ООМЦКМ), дитячу науково-практичну конференцію і виставку майстрів-учасників (5 квітня, ООМЦКМ), а також заключний гала-концерт та майстер-класи переможців (14 травня, ЦПКіР ім. Горького).

Для участі у заходах фестивалю запрошуються учасники народознавчих, фольклорних, дослідницько-виконавських, вокальних гуртів, гуртків народних художніх ремесел клубних закладів, загальноосвітніх шкіл, шкіл естетичного виховання, будинків дитячої та юнацької творчості Харківської області та м. Харкова, аматорських об'єднань вищих навчальних закладів.