Після успішного відкриття в Києві та Львові Посольство Австралії в Україні (за підтримки Міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії та Національного музею Австралії) з гордістю предсталяє пересувну виставку "Старімайстри" пошановувачам мистецтва у Харкові.

Урочисте відкриття виставки відбудеться в ІВЦ «Бузок», вул. Сумська, 25, м. Харків 14 березня о 17.00 за участі заступниці голови місії пані Сари Мак Кенни.

«Старі Майстри – видатні австралійські художники, що малювали на корі» - виставка знаменитих творів деяких з найкращих австралійських корінних художників ХХ століття. Малювання на корі є однією з видатних традицій світового мистецтва, яке практикували аборигенні художники Арнемленда (північна територія, Австралія) протягом тисячоліть.

Після відриття у 2014 році Посольство Австралії в Україні вдруге презентує культурну програму у Харкові. Виставка є частиною програми 2017 року на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Австралією і Україною, а також відзначення 70 років українського поселення в Австралії.

"Оригінальна виставка малюнків на корі відкрилася в Канберрі кілька років тому. Оскільки не всі можуть приїхати до далекої Австралії, Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії та Національний музей Австралії розробили пересувну виставку репродукцій, які подорожують по всьому світу, щоб показати це чудове мистецтво більш широкій аудиторії, " говорить Брюс Едвардс, Тимчасовий повірений у справах Посольства Австралії."Ми дуже раді представитиукраїнцям колекцію дивовижних зображень - прикладів традиційного мистецтва, створеного однією з найстаріших культур у світі."