• Головна
  • СБУ затримала місцевого підприємця, який «зливав» дані росіянам про позиції артилерії ЗСУ, - ФОТО
11:01, 22 травня
Надійне джерело

СБУ затримала місцевого підприємця, який «зливав» дані росіянам про позиції артилерії ЗСУ, - ФОТО

СБУ затримала інформатора російського гру, який готував захоплення Вовчанська на Харківщині.

Служба безпеки зірвала нові спроби воєнної розвідки рф отримати стратегічно важливу інформацію про Сили оборони на півночі Харківщини. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

Найбільше ворога цікавили геолокації важкої артилерії ЗСУ, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів, що намагаються захопити Вовчанськ.

Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого інформатора – місцевого підприємця.

Під виглядом вирішення комерційних питань, він об’їжджав прифронтову місцевість, де приховано фіксував координати українських військ. Також чоловік «в темну» використовував своїх колег та знайомих, у яких вивідував «потрібну» інформацію під час побутових розмов.

У подальшому він узагальнював отримані відомості та надиктовував їх у голосових повідомленнях для російської розвідки. Під час «звітування» окупантам їхній поплічник детально описував розташування українських захисників, з прив’язкою до місцевих орієнтирів.

Одержані розвіддані агресор планував використати для підготовки авіаційних та ракетних ударів.

Однак, співробітники СБУ завчасно викрили російського інформатора та затримали його. Також Служба безпеки провела додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили інформатору про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості) Кримінального кодексу України .

Чоловік перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років за ґратами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #інформатор #підприємець #оборона #Вовчанськ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...