• Головна
  • Patriot для захисту Харкова - один з найважливіших пріоритетів США
16:30, 15 травня
Надійне джерело

Patriot для захисту Харкова - один з найважливіших пріоритетів США

Patriot для захисту Харкова - один з найважливіших пріоритетів США

Постачання систем ППО для захисту Харкова є одним з найважливіших пріоритетів США.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України, повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, очільник американської дипломатії відповів на питання, чи можливе надання США системи Patriot для захисту Харкова. Під час наступу армії рф на півночі Харківська область та обласний центр зазнають щоденних обстрілів.

«З приводу батареї Patriot – ми величезну увагу приділяємо цим системам, іншим системам ППО, робимо все для того, щоб доправити їх в Україну. Харків, звісно, один із найважливіших пріоритетів, ми активно займаємося цим», – сказав держсекретар США.

Щодо можливості застосування американської зброї по території Росії Блінкен погодився, що Україна має сама вирішувати, як їй оборонятися. 

«Ми не можемо заохочувати завдавання ударів поза межами української території, але зрештою сама Україна ухвалює рішення про те, як вести цю війну, війну оборонну, війну, яку Україна веде для захисту свого суверенітету, своєї території», – сказав Блінкен.

"Дотепер офіційна позиція Вашингтона полягала в тому, що Україна може застосовувати американську зброю в межах своїх міжнародно визнаних кордонів – тобто по російських обʼєктах в окупованому Криму, на Донбасі, Запоріжжі чи Херсонщині, але не по Бєлгородській, Ростовській чи інших областях Росії", - зауважує Радіо Свобода.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ППО #оборона #Петріот
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...