• Головна
  • На Харківщині викрили двох колаборанток, які добровільно почали працювати на росіян під час окупації, - ФОТО
13:56, 15 травня
Надійне джерело

На Харківщині викрили двох колаборанток, які добровільно почали працювати на росіян під час окупації, - ФОТО

В Ізюмі викрили двох колаборанток, які будували собі «карʼєру» при окупантах.

Ізюмська окружна прокуратура Харківської області повідомила про підозру двом громадянкам за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Перша колаборантка — 42-річна мешканка м. Ізюм, яка до російського вторгнення працювала економістом на підприємстві. Під час захоплення ворогом міста вона свідомо працювала на ворога. У травні 2022 року вона «обійняла» посаду «головного спеціаліста фінансового управління тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області».

Другою колаборанткою виявилась 53-річна безробітня жителька м. Ізюм. Проте під час окупації міста вона собі знайшла «роботу», щоправда, на «рускій мир». У липні 2022 року жінка добровільно стала «головним спеціаліста юридичного відділу тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області».

Обидві колаборантки залишились у місті після його деокупації ЗСУ та обрали позицію бути «поза політикою». Проте правоохоронці зібрали необхідну доказову базу, викрили жінок та повідомили їм про підозру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#підозра #колабораціонізм #жінки #окупація #посади
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...