Споживчий кредит готівкою – це найбільш затребуваний банківський позику, який сьогодні можна швидко отримати практично в будь-якому банку. Які плюси і мінуси він в собі таїть?

Банки пропонують кредити готівкою за різними умовами та відсотковими ставками, але можна виділити ряд переваг та недоліків таких кредитних програм.

Доступність. Кредит готівкою доступний для більшості потенційних позичальників, що обумовлено умовами кредитування. Адже для його отримання не потрібно мати будь-яке майно, яке банк зможе взяти в якості застави за позикою, або платоспроможного поручителя, який буде виступати гарантом виконання позичальником його кредитних зобов'язань.

Бажаєте взяти кредит готівкою без довідки про доходи? Ознайомтеся з нашою пропозицією.

Тому можна з упевненістю сказати, що кредит готівкою без застави та поручителів може оформити практично будь-який позичальник, у якого є стабільний щомісячний дохід і хороша кредитна історія.

Але сьогодні деякі банки видають такі позики навіть без документів, що підтверджують дохід, що зручно для тих клієнтів, які працевлаштовані неофіційно або у яких зазначений розмір заробітної плати в довідці про доходи не відповідає її реальному значенню. Тому доступність – це незаперечна перевага кредиту готівкою.

Швидкість оформлення. Термін розгляду банком кредитної заявки від позичальника безпосередньо залежить від умов програми і видаваної суми позикових коштів. Але в більшості випадків отримати кредит готівкою можна буде вже через 1-3 дня після надання банку повного пакета документів.

А якщо подати кредитну заявку на експрес-кредит, то отримати позикові кошти можна буде протягом 2-3 годин, що, безсумнівно, грає важливу роль для тих позичальників, кому терміново потрібні гроші.

Нецільове призначення. Оформити кредит готівкою можна на різні цілі: ремонт, відпочинок, придбання меблів і т. д. В програмі кредитування, як правило, не вказані цілі, куди повинні бути витрачені отримані від банку кошти, а це означає, що позичальник має право використовувати гроші так, як йому захочеться, що не буде порушенням кредитного договору.

Зручність використання. Процедура отримання від банку грошей досить проста: вся сума кредиту видається в касі банку одноразово або перераховується на раніше відкриту банківську карту (якщо це передбачено умовами програми). Але зручна не лише процедура видачі, а також порядок погашення позики.