Про автомобільний акумулятор, як правило, згадують у критичний момент, коли батарея відмовляється провертати двигун. Уникнути проблем з автомобілем і правильно зарядити акумулятор допоможуть зарядні пристрої. Необхідність в них виникає найчастіше в зимовий час, коли акумулятор машини найактивніше втрачає заряд на морозі. Хоча автомобільний зарядний пристрій може знадобитися в будь-який час року, не тільки взимку. Ви можете забути закрити двері машини або залишити включеними освітлювальні прилади на тривалий час, або ж протиугонка " начисто «з'їсть» заряд АКБ.

Придбати пристрій для зарядки акумулятора ви можете на сайті нашого інтернет-магазину.

У будь-якому випадку, автомобільний зарядний пристрій повинен бути у кожного водія, оскільки регулярна зарядка акумулятора збільшує термін його служби.

Перед тим, як вибрати зарядний пристрій для автомобіля, потрібно знати, чим відрізняються зарядні пристрої, представлені на сучасному ринку. По своїй суті, автомобільний зарядний – це «розумний» випрямляч. Він перетворює струм з змінного в постійний. Автомобільні ЗП в основному працюють від електричної мережі, рідше – від прикурювача. Тобто, це провідник. З одного боку у нього – розетка, а з іншого – акумулятор вашого автомобіля.

Сучасні автомобільні зарядки прості і зрозумілі у використанні. Їх застосування не становить праці. Але основне питання все-таки залишається на порядку денному: Як вибрати зарядний пристрій для автомобіля, щоб воно не припадало пилом на полиці, а працювало в потрібний момент?

Ми підібрали вам поради, слідуючи яким, ви зможете вибрати автомобільний зарядний найбільш підходить до вашого акумулятора.

Щоб правильно зарядити акумулятор, потрібно знати його напруга. АКБ у транспортних засобів бувають шестивольтные і 12-тивольтные. 6В зустрічається рідко, на старих моделях мотоциклів, моторних човнах і т. д. Практично кожне сучасне ЗУ має на передній стороні тумблер-перемикач напруги на 6В або 12 Ст. Але є і зарядки тільки 12В, якими зарядити шестивольтовый акумулятор навряд чи вдасться. Хіба що, виставити мінімум струму зарядки і стежити, щоб не закипів електроліт. Але такий трюк допустимо тільки з трансформаторними зарядками, імпульсну автомобільну зарядку не проведеш. Тому краще купити зарядний, що працює в декількох режимах напруги. Є зарядні пристрої, у яких напруга зарядки можна виставляти в одному з двох значень: 12В і 24 Ст. 24 вольта – це найбільш універсальні прилади для обслуговування легкових автомобілів та вантажної техніки.