Проживання собаки в родині може багатьма способами збагатити життя дитини. Улюбленець буде позитивно сприяти її емоційному, соціальному та фізичному розвитку. Перш ніж вибрати хатню тваринку та друга, слід розглянути список, де представлені найкращі собаки для дітей та підлітків. Кудлатий товариш допоможе створити тривалі спогади та навчити малечу цінним життєвим урокам.

Чому слід завести собаку в сім'ї з дитиною

Собаки в родині з дитиною забезпечують позитивний ефект у вихованні. Таке товариство забезпечує безумовну любов і допомогає дітям розвинути емпатію, співчуття та почуття відповідальності. Догляд за домашніми тваринами вчить піклуватися про інших.

Песики заохочуюють малечу на фізичну активність під час ігор, прогулянок на свіжому повітрі. Це сприяє здоровому способу життя та допомагає дітям залишатися активними. Скорочується час, проведений у приміщенні перед екранами. Покращуються соціальні навички, знижується рівень стресу та тривоги у дітей.

Як дитина може допомогти у догляді за собакою

Відповідно до віку, дитина в догляді за собакою може навчитися допомагати та відповідати за слабших під наглядом дорослих. Вдасться навчитися годувати тварину, відміряючи порцію їжі, наливаючи воду тощо. Діти також можуть допомогти з купанням, розчісуванням шерсті та підтримці собаки в чистоті. Також менші члени родини можуть брати участь у вигулюванні.

Які породи собак найбільше підійдуть для дітей

Для сымей з дытьми часто рекомендуються породи собак, які відомі своїм лагідним характером і терпінням:

Лабрадор-ретривер дружні, комунікабельні та добродушні, добре ладнають з дітьми та іншими домашніми тваринами;

Золотистий ретриверласкаві, легко піддаються дресируванню, їм подобається бути частиною сімейних заходів;

Бігль енергійні, допитливі та відомі своєю вірністю;

Бульдог мають спокійну та ніжну поведінку, віддані та малоенергійні;

Коллі розумні та ніжні собаки, захищають господаря у будь-якій ситуації, створюючи міцні зв’язки в сім’ї;

Боксер – енергійні та грайливі відомі своєю любов’ю до дітей, віддані захисники;

Пудель дуже розумні та добродушні, піддаються дресируванню;

Кавалер-кінг-чарльз-спанієль – ласкаві, ніжні та доброзичливі собаки, яким подобається товаришувати.

Всі вони бувають різних розмірів, що робить їх придатними для різних життєвих ситуацій. Улюбленці добре ладнають з іншими домашніми тваринами та дітьми.