ПДВ сьогодні вважається одним із основних джерел для наповнення державного бюджету нашої країни. Саме тому зовсім не дивно, що держава прикладає чи маленьку кількість зусиль з ресурсами з метою ефективного запобігання шахрайству з ПДВ. На фоні цього сьогодні збільшується кількість різноманітних систем, що призначені для проведення моніторингу та аналізу ПДВ. Зокрема з метою ефективного адміністрування ПДВ сьогодні можна використовувати СМКОР.

Це один із ефективних станом на сьогодні інструментів адміністрування пдв. Далі пропонуємо детальніше розглянути СМКОР та його основні особливості з перевагами.

Про що важливо пам'ятати, коли мова йде про СМКОР?

Перш за все відзначимо, що СМКОР – новий механізм, дозволяючий ефективним чином автоматично проводити аналіз податкової накладної на наявність в неї будь-яких ризиків. СМКОР свого часу було запроваджено Податковим кодексом України для підвищення ефективності в боротьбі з ухиленням від оподаткування. СМКОР сприяє детінізації економіки і водночас створює рівні конкурентні умови діяльності для різних суб'єктів господарювання, тим самим збільшуючи надходження до бюджету.

Якщо говорити про те, для чого саме запроваджено СМКОР, то окремо варто відзначити що цей новий механізм є черговим етапом в роботі із зловживаннями в сфері оподаткування ПДВ. СМКОР спрямовується на запобігання діяльності так званих «зустрічних транзитів» або простіше кажучи тих суб'єктів господарювання, які в своїй роботі займаються здійсненням «відміни товарів».

Цей інструмент дає можливість зупиняти та протидіяти випадкам безпідставної реєстрації податкових накладних з розрахунками коригування особливо в тих випадках, фактичне здійснення господарських операцій постачальниками не відбувається, проте відбувається реєстрація накладної лише з метою надання покупцям необґрунтованої податкової вигоди у вигляді неправомірно сформованого податкового кредиту з ПДВ.

Як саме працює СМКОР?

Ця система працює на підставі процесу аналізу даних звітних показників кожного окремого платника ПДВ та наявної податкової інформації і тієї інформації, яку платник ПДВ відображає в якості специфіки своєї господарської діяльності. Причому зараз мова про інформацію по кожному окремому виду діяльності. Система побудована таким чином аби можна було превентивно реагувати на будь-які зловживання платників податків, які відрізняються своєю недобросовісністю та показують її вже на стадії реєстрації податкової накладної.

У вас залишилися якісь питання? Хотіли б детальніше дізнатися про роботу такої сучасної новації ринку як СМКОР, яка використовується як гарний інструмент адміністрування ПДВ? Для того аби у вас була можливість почути вичерпні відповіді та роз'яснення на всі ті моменти, які вас зацікавили прямо зараз, перейдіть на інтернет-сайт, що розташований за посиланням – boi.org.ua. Тут є необхідна для швидкого зв'язку з фахівцем контактна інформація, якою ви у будь-який час можете скористатися.

Шукайте її (контактну інформацію) у розділі «Контакти» вказаного вище інтернет-сайту. Тут ви знайдете все необхідне для швидкого по часу зв'язку з представником компанії, який радо вислухає ваші побажання, вичерпно відповість на питання та зможе професійно допомогти. Тому не гайте даремно часу на роздуми.