Galaxy S24 Ultra став яскравішим, потужнішим, міцнішим, розумнішим за торішню модель та отримав оновлену камеру. Крім покращених характеристик, цього року флагман наділили значнішим нововведенням — Galaxy AI, тобто функціями на базі нейромереж та великої мовної моделі, подібної до GPT. Розбираємось, що вміє найтехнологічніша новинка Самсунг 2024 року.

Екран та корпус

Самсунг Гелакси S24 Ultra від https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/mobilnye_telefony_samsung-galaxy-s24-ultra.html має титанову рамку та плоский AMOLED-дисплей 6,8 дюймів. Цей екран має роздільну здатність 3120×1440 пкс та частоту оновлення 1-120 Гц. Матрицю захищає скло Corning Gorilla Glass Armor, а зворотний бік корпусу — Gorilla Glass Victus 2. У компанії стверджують, що Armor, крім захисту, не так сильно відбиває сонячне проміння, як звичайне скло, тому на вулиці зображення видно краще.

Також є особливість у вигляді підекранної підкладки Wacom, яка дозволяє дисплею «відчувати» фірмовий стілус S Pen. Корпус захищений за стандартом IP68, тому, спираючись на наш досвід, смартфон можна занурювати у воду на глибину до півтора метра на півгодини, і це ніяк не позначиться на його роботі. Всього доступно сім кольорів корпусу:

- помаранчевий

- сірий

- чорний

- фіолетовий

- жовтий

- синій

- зелений.

Процесор та пам'ять

S24 Ultra буде поставлятися лише в одній модифікації – з флагманським процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy, на відміну від S24 та S24+. Але в Samsung не розповіли, чим він відрізняється від базової версії 8 Gen 3. Чіп працює разом з ОЗУ об'ємом 12 ГБ, інших модифікацій оперативної пам'яті не передбачено. Але є кілька варіантів внутрішнього накопичувача: на 1 ТБ, 256 та 512 ГБ.

Камери

Блок камер на задній панелі включає чотири модулі. Основний має роздільну здатність 200 МП, розмір діафрагми f/1.7 і функцію 100-кратного наближення під назвою Space Zoom. Також компанія акцентувала увагу на 5-кратному оптичному наближенні 50-мегапіксельного зум-об'єктиву (f/3.4) та ще одному телевізорі з 3-кратним наближенням та роздільною здатністю 10 МП (f/2.4). Він потрібний для зйомки портретів.

Автономність

S24 Ultra отримав АКБ ємністю 5000 мА·год з підтримкою швидкої 45-ватної зарядки. Як показали наші тести, за 30 хвилин вона заповнює 65% енергії. Але блоку живлення у комплекті немає. Також передбачена бездротова зарядка, але її параметри не оголошені. Samsung не розкрили швидкість заряджання до 100%.