Mostbet – відомий букмекерський бренд, послугами котрого користуються сотні тисяч бетторів по всьому світу. І не тільки бетторів! Mostbet також має якісне казино, яке приваблює гравців багатим асортиментом ігор та вигідними бонусами. Бренду дійсно є що запропонувати любителям ставок і азарту.

У багатьох при цьому виникають питання відносно легальної сторони роботи Mostbet та географії розповсюдження бренду. Постарались розібратись з цими моментами нижче.

Mostbet – міжнародна букмекерська контора

Варто зазначити, що Mostbet – це глобальна (міжнародна) компанія, яка орієнтується на гравців із різних регіонів. У своїй роботі бренд використовує ліцензію Кюрасао. Номер дозволу: 8048/JAZ2016-065.

Інші юридичні деталі зазначені нижче

  • Формальна назва компанії, на яку видана ліцензія: Bizbon N.V.;
  • Оператор платежів: Venson LTD;
  • Юридична адреса: Stasinou 1, MITSI BUILDING 1, 1st Floor, Flat/Office 4, Plateia Eleftherias, 1060, Nicosia, Cyprus.

На практиці ліцензія Кюрасао означає, що Mostbet обслуговує гравців майже зі всього світу. Так, окремі країни, які мають жорстке внутрішнє регулювання сфер азарту і ставок на спорт, можуть визначати діяльність цієї букмекерської компанії як нелегальну. Так, згідно з ігорним законодавством України, Mostbet – нелегальний оператор. Але це не означає, що українські гравці не можуть користуватись послугами компанії. Можуть. Щобільше, гра в Mostbet не має ніяких негативних наслідків з точки зору законодавства.

Тобто ліцензія Кюрасао робить контору загальнодоступною майже по всьому світу.

В яких країнах Mostbet працює, а в яких – ні?

Ви можете перевірити список країн, в яких Мостбет працює, якщо натиснете кнопку «Реєстрація» на сайті або в застосунку. Там більше ніж 100 країн: Україна, Азербайджан, Індія, Лівія, Гаїті, Бруней, Джибуті, Замбія, Парагвай, Мальдіви, Коста-Рика та багато інших. Майже все міжнародно визнані держави є в списку Mostbet. І навіть окремі частково визнані утворення.

Але все ж є окремі країни, де букмекер не працює. У Mostbet є список свої заборонених локації. Гравці з наступних країн не можуть користуватися сервісами компанії:

  • Європа (Албанія, Великобританія, Франція, Іспанія, Італія);
  • Азія (Афганістан, Камбоджа, Гонконг, Іран, Ірак, Ізраїль, Кувейт, Лаос, М’янма, Північна Корея, Папуа Нова Гвінея, Філіппіни, Сінгапур, Тайвань, Ємен, Сирія);
  • Північна Америка (Сполучені Штати Америки, Панама, Тринідад і Тобаго, Нікарагуа, Багами);
  • Південна Америка (Еквадор, Гайана);
  • Африка (Алжир, Ефіопія, Ангола, Ботсвана, Гана, Намібія, Судан, Туніс, Уганда, Зімбабве).

Такий список вказаний на сайті компанії. Він називається «Список територій, доступ з яких до послуг букмекерської компанії заборонений на постійній основі». Тобто теоретично громадянин Алжиру, який проживає у Німеччині, може користуватися сервісами Mostbet. Рекомендуємо подібні питання уточнювати напряму у представників букмекера, щоб уникнути можливих проблем.

Чи є у Mostbet регіональні ліцензії?

Багатьох гравців цікавить, чи функціонують версії букмекера з регіональною ліцензією. Наприклад, Mostbet AZ, Mostbet KZ чи Mostbet UA. Станом на тепер подібних версій, які мають дозволи регіонального регулятора, у компанії нема. Проте це може змінитись у майбутньому.

Раніше у бренду вже були регіональні версії в окремих країнах. Але через об’єктивні причини компанія вирішила згорнути ті проєкти. Не виключено, що у майбутньому Mostbet все ж відновить цю практику та отримає регіональну ліцензію. А поки гравці можуть користуватися міжнародною версією букмекера. Сайт компанії має безліч версій на різних мовах. Ви без проблем зможете вибрати зручний для вас варіант.

Поширені запитання

Чи є у Mostbet ліцензія?

Так, міжнародна букмекерська компанія Мостбет у своїй роботі використовує дозвіл ігорного регулятора Кюрасао. Завдяки цьому букмекер може обслуговувати гравців більше ніж зі 100 країн по всьому світу.

Чи легальна Mostbet в Україні?

Відповідно до ігорного законодавства в Україні, Мостбет вважається нелегальним букмекером. Але це не означає, що українські гравці не можуть користуватися сервісами компанії. Любі ставки в цій БК – це не порушення закону. Ніякої правової відповідальності за них гравці нести не будуть.

Що робити, якщо сайт Mostbet заблоковано?

У разі проблем з доступом до сайту Mostbet використовуйте актуальне дзеркало. Воно допоможе обійти всі обмеження. Так що ви зможете продовжити користуватися сервісами БК, робити ставки, проводити транзакції. Також обійти блокування вам допоможуть мобільні застосунки букмекера.