Для підтримання комфортного мікроклімату в салоні, а також температури двигуна в автомобілі використовується чимала кількість агрегатів.

Вентилятор пічки – це прилад, який підтримує злагоджену роботу декількох автомобільних систем і забезпечує комфорт в салоні авто під час руху. Це обладнання досить надійне і рідко потребує заміни, однак, інколи і він виходить за ладу. В цьому разі необхідно провести заміну вентилятора, адже без нього система обігріву працювати не зможе.

Нові і якісні вентилятори пічки від провідних виробників ви можете купити в інтернет-магазині CHAS-TO за доступними цінами.

 

Які функції виконує вентилятор пічки?

Цей агрегат виконує декілька дуже важливих функцій:

  • прогрів салону в холодну погоду для забезпечення комфорту людей;
  • формування концентрованого струму повітря для охолодження через випаровувач в автомобілях з кондиціонером;
  • подача непрогрітого повітря влітку для провітрювання;
  • регулювання величини обертів вентиляторів відповідно до інтенсивності функціонування кондиціонера і пічки.

Заміна поламаного вентилятора пічки необхідна, адже без нього система обігріву працювати не буде, що вкрай незручно, особливо у зимові дні. 

Причини поломки вентилятора пічки

Проблеми у роботі вентилятора пічки зазвичай виникають через:

1. Знос щіток. Під час роботи звичайного двигуна постійних струмів у вентилятора пічки головною проблемою стає знос щіток, за допомогою який вольтаж підводиться до колектора. При сильному зносі мідно-графітових щіток знижується пружинне зусилля, яке створює стискуючий контакт. В свою чергу це призводить до роботи вентилятора з перемінною частотою. Наприклад, він вмикається при ударі по передній панелі або наїздах на ями тощо.

2. Зіпсування резисторів.

3. Поломку електричних ланцюгів управління. Це відбувається через перегрів контактів.

4. Окислювання контактів.

5. Обриви проводів.

6. Згоряння запобіжника.

Якщо вентилятор пічки зламався вкрай рідко проводять його ремонт. В багатьох випадках доцільніше замінити пристрій на новий. 

Де купити хороший вентилятор пічки для авто?

Щоб агрегат працював стабільно і довго, варто обирати якісні комплектуючі від перевірених виробників.

На https://chas-to.com.ua/ua представлені вентилятори пічки оригінального виробництва GM, Hyundai/Kia/Mobis, LAND ROVER, MERCEDES-BENZ, Peugeot/Citroen, RENAULT, TOYOTA, VAG.

Також в каталозі інтернет-магазину CHAS-TO представлені вентилятори пічки від кращих виробників Європи, США і країн Азії: AIC, AND, ASAM, AVA COOLING, Bapmic, BSG, FAST, Q-fix, Solgy, SWAG, kale, LUZAR, FEBI BILSTEIN, JAKOPARTS, Borsehung, BOSCH, JP GROUP, METZGER, MEYLE, NISSENS, NRF, Polcar, TOPRAN / HANS PRIES, TRUCKTEC, TYC, VDO, Vika, Valeo, PROFIT, THERMOTEC та АВТОВАЗ.

Знайти необхідний агрегат в каталозі ЧАС-ТО дуже легко. Ви можете провести пошук за:

  • VIN-кодом машини;
  • маркою, моделлю і роком випуску автівки;
  • назвою деталі.

Також ви можете звернутись до менеджера і він представить деталі, що підійдуть для вашого авто. 

Інтернет-магазин CHAS-TO гарантує високу якість і надійність комплектуючих для авто. Ви отримаєте гарантію на кожен товар.