В сучасних умовах, у людей часто виникає проблема нестачі коштів, тож вони вимушені звертатися до банківських установ по споживчі займи. Подібні кредити надаються звичайним громадянам, що досягли повноліття та мають підтверджені офіційні прибутки. Але, примати рішення про отримання позики треба зважено та раціонально.

Наприклад, якщо у людини немає можливості накопичувати гроші на придбання смартфона або кондиціонера, вона може спробувати оформити розстрочку. Такі угоди відрізняються від інших варіантів споживчого кредитування, бо у якості залогу виступає придбана техніка. До того ж по цих позиках діють більш сприятливі умови. Але, отримання грошей - інша справа. Тож, якщо є сенс почекати, краще це зробити та відволіктися на букмекерські контори в Україні, які допоможуть трохи заробити на вигідних спортивних парі.

Грошові не цільові позики мають додатковий ризик, тому що до них треба долучати якесь майнове забезпечення. Тобто, кошти можна отримати під заставу авто або квартири, дачі, будинку тощо. Ризик полягає в тому, що у разі регулярної нестачі коштів на оплату зобов'язань, банк може змусити продати майно, щоб людина мала змогу повністю закрити борг.

У яких випадках доцільно оформити споживчу позику та як оцінити її раціональність

Коли у людей немає часу або зайвих грошей, щоб зібрати суму на якусь необхідну покупку, вони звертаються до кредиту. Це можуть бути різні речі, від термінових ремонтних робіт до організації відпустки. Але, перед мандрівкою до банку, потрібно оцінити раціональність споживчого займу:

  • Якщо є постійна зарплата, яка не припиняється протягом найближчих місяців, отримання доцільне;
  • Також, коштів повинно вистачати на все, включно із регулярними нарахуваннями за кредит, й бажано - без затримки;
  • Умови програми кредиту повинні бути адекватними, щоб людина могла їх виконати вчасно і без штрафних санкцій.

Окремо, важливо, щоб у документі було зауваження про дострокове закриття кредиту. З цього приводу існує багато випадків, коли в договорі були залучені штраф або пеня по цьому питанню. І ще, не варто боятися казати правду на співбесіді. Тобто, якщо гроші потрібні на термінове лікування, це обов’язково треба озвучити.

Кілька вагомих аргументів на користь споживчих позик

Споживчі кредити з довгим та коротким терміном пригортають увагу українців своїми перевагами. По-перше, у багатьох випадках, умови договорів є корисними для споживачів. По-друге, люди мають змогу отримати кошти на будь-які потреби та повернути їх до банку рівними долями.

Законодавство каже про те, що люди мають право на дострокове, часткове або повне повернення боргів без зайвих фінансових обтяжень. За умови часткової сплати, позика реструктуризується з новим графіком платежів. А, при повному погашенні - клієнти сплачують лише за час використання кредиту. При цьому, ніяка фінустанова не може обмежувати людей у бажанні погасити заборгованість достроково.