Війна в Україні викликала хвилю співчуття та стурбованості серед всесвітньо відомих дизайнерів. Як відмічають фешн-експерти з sadypobedy.com, одяг з патріотичною символікою став справжнім хітом. Проте дизайнери, які працюють з відомими брендами, не стали насичувати речі прямолінійними принтами та передбачуваними деталями. Вони знайшли більш стриманий та інтелектуальний шлях. Який саме? Про це поговоримо детальніше.

Одяг в кольорах України

Дизайнерів надихнув наш прапор, а саме відтінки жовтого та блакитного. Тому майже кожен бренд додав до колекцій 2022 року речі у відповідних кольорах. Їх можна комбінувати або створювати моно-луки.

Дизайнери не обмежуються стандартною палітрою базових тонів, додаючи до глибоких кольорів трохи експресивних та витриманих відтінків. Еклектик, пастельна блакить, лимонний крем, жовта бронза, помаранч. Такі речі можна знайти в колекціях від Alberta Ferretti, Jonathan Simkhai, Khaite та інших.

Вишивка, мереживо, візерунки

Одним з найбільш відомих символів України є традиційна вишиванка. Проте актуальні тренди відкидають архаїчні деталі, пропонуючи більш казуальну інтерпретацію вишитої сорочки:

  1. Мереживо. Сучасні блузи доповнюють отворами з правильною геометрією, які поєднуються в концептуальний образ. Такі речі можна знайти в колекціях Ulla Johnson та Jonathan Simkhai.

  2. Візерунки. ZIMMERMANN Zimmermann та Ulla Johnson пропонують додати трохи витонченості в образи з базовими силуетами. Трендові блузи та сукні втілюють глибокі етнічні мотиви, приховані за більш мінімалістичними та прогресивними фасонами.

  3. Фактурні деталі та аплікації. Багато брендів використовують етнічні мотиви, завдяки яким сучасна вишиванка виглядає більш ніжно та надихає на створення нових образів. Такого принципу дотримуються в ZIMMERMANN. Візерунки та орнамент на сорочках ніби оживають, адже вони доповнені текстурними елементами.

Важливо: також бренди активно експериментують з етнічними та квітковими орнаментами. Ці елементи притаманні традиційному українському одягу.

Україна стала джерелом натхнення для багатьох стилістів та для сучасних знаменитостей. Анджеліна Джолі, Кейт Бланшетт, Джессіка Честейн та інші зірки вже обрали жовто-блакитне. Тепер і ти можеш доповнити гардероб патріотичним одягом без надмірного пафосу.

Підібрати свій образ Ви можете разом із консультантами з sadypobedy.com