Якщо розглядати такий навчальний заклад, як школа, то тут окрім вчителів працює такий важливий спеціаліст, як психолог. Здійснення його роботи відбувається завдяки використанню певної категорії документів, які можна замовити у видавництві Ранок Київ. Тут пропонується широкий вибір продукції по привабливій вартості.

Різновиди документів для психолога

У своїй роботі шкільному психологу потрібна ціла низка документів. Можна розглянути наступний перелік обліково-звітної документації загального характеру педагога-психолога навчального закладу. До нього входять:

  • план роботи (на навчальний рік);
  • розклад;
  • журнал обліку видів робіт;
  • аналітичний звіт про виконану роботу (за навчальний рік);
  • статистична інформація за звітний період, встановлена ​​у навчальному закладі.

Крім загальних форм документації, які відкриті для різних представників контролюючих органів, кожен психолог має форми документації для службового користування у вигляді протоколів, висновків, зведених таблиць щодо скринінгу ,тощо. Ця документація зберігається у недоступному місці для загального перегляду (сейф, закритий кабінет) та може бути представлений на прохання спеціалізованих спеціалістів системи освіти. На підставі цих документів психолог може дати рекомендації вчителю, батькам або особам, які їх замінюють; робити виписки до зовнішніх організацій на прохання батьків.

Планування всього обсягу роботи психологом визначається цілями, завданнями, типом та потребами даного навчального закладу. Вся шкільна документація включає в себе всі документи, з якими активно працює дитячий психолог. Його річний план роботи має бути узгоджений та затверджений адміністрацією навчального закладу. Для цього процесу також використовуються спеціальні зразки документів.