Харків − велике місто з широкими можливостями для реалізації іt-шників − з серйозною конкуренцією водночас.
Випускники та студенти останніх курсів, що планують пов`язати професійну діяльність зі сферою IT, все частіше обирають додаткове навчання на профільних курсах, започаткованих ITкомпаніями.
Це дозволяє поглибити знання, отримані під час навчання у вишах, і здобути більш актуальні знання, підкріплені необхідною практикою. Адже, конкурентоспроможність фахівців підвищується за умови постійного вдосконалення наявних навичок і вмінь.

Найкращим варіантом для вдалої реалізації кар'єри в IT, є навчальні сервіси, від працюючих в Україні IT-компаній, тому що вони найкраще розуміють що потрібно ринку і дають додаткові можливості, на відміну від більшості звичайних теоретичних курсів. 

Зокрема окремої уваги варта IT-академія SoftServe.  Це одна з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі. Компанія зарекомендувала себе, як найкращий роботодавець, за що має ряд відзнак, і як драйвер ринку загалом. Сьогодні значна частина працівників компанії − це вчорашні випускники SoftServe IT Academy.

Переваги навчальної програми SoftServe IT Academy

1. Наявність низки ресурсів, зокрема й безкоштовних, для користувачів різного рівня підготовки.
Дистанційне навчання відбувається по 35 різним напрямкам, в залежності від уподобань і наявності чи відсутності технологічної освіти. Базові курси, на яких вивчаються відомі мови програмування, можуть обрати новачки й особи, які хочуть перейти до IT з інших сфер. Інтенсивний курс, що відбувається у форматі онлайн-марафону з кодування і поглиблений − підійдуть для більш обізнаних слухачів. Навчання відбувається під керівництвом досвідчених менторів.
Якщо ви вже маєте впевнені базові знання і мінімальний досвід їх використання, можете спробувати зареєструватися на стажування.

2. Найкраща практика в супроводі менторів і технічних експертів.

Стажування в SoftServe надає можливість на практиці прокачати наявні навички й уміння та підвищити компетентність. Практичний досвід інтерни SoftServe отримують на реальних проектах з відкритим кодом. Це реальні виклики, що потребують максимальної зосередженості й відповідальності, дотримання дедлайнів, тощо. Практика – це перший суттєвий досвід командної роботи. Окрім менторів, швидко й ефективно пройти цей етап  допомагають технічні експерти.

3. Можливість безкоштовно перевірити свої знання на сертифікації.
Підтвердивши високий технічний рівень і склавши успішно іспит з англійської мови, можна значно прискорити свою кар`єру в IT. Сертифікат від академії SoftServe буде перевагою для працевлаштування в будь-якій IT-компанії.

4. Високий рівень підготовки кадрів. Протягом 14 років свого існування академія випустила більш ніж 7000 випускників. Багато здібних розробників, девелоперів і інженерів, що навчалися тут, швидко знаходять роботу з гідними умовами. Сама компанія забезпечує роботою найбільш наполегливих і старанних учнів.  До 70% випускників, які пройшли стажування в IT-Академії залишаються працювати в команді SoftServe.

5. Конкурентоспроможність.

Навчання відбувається під гаслом − #StudyHard. Компанія – лідер − навчає своїх студентів не лише наполегливо вчитися й працювати, а й усіляко розвивати лідерські якості, аби вміти вести за собою інших та бути конкурентним спеціалістом

Пропозиції від SoftServe IT-Академії для харків`ян:
На сайті академії сьогодні пропонують 7 курсів зі стажуванням та без, 6 з яких − безкоштовні.
Ці пропозиції дозволяють студентам з певною базою знань розпочати кар`єру:

  • Web UI-розробника;
  • Java- девелопера;
  • DevOps-інженера (той, хто налагоджує взаємодію та покращує комунікації між командами);
  • QA інженера (спеціаліст з якості програмного забезпечення, з навичками ручного й автоматизованого тестування).

Також можна вивчитися на курсі підготовки talent sourcer (сорсер – фахівець, що аналізує ринок IT, працює з кандидатами на працевлаштування і т.ін.)

А на платному курсі JAVASCRIPT FUNDAMENTALS опанувати основи розробки web-сторінок та web-додатків, використовуючи JavaScript.

Окрім перелічених вище, доступна велика кількість онлайн-курсів та сертифікацій за різними напрямками


Кожен з курсів програмування в Харкові від IT-Академії SoftServe вимагає впевненого володіння англійською на рівні і
ntermediate і вище, а також розуміння принципів ООП.
На сайті академії ви знайдете більш докладну інформацію по кожному курсу.
Вивчайте пропозиції, реєструйтеся і приєднуйтеся до команди лідерів
.