Що таке наркоманія, принципи лікування

Наркоманія - захворювання, що супроводжується залежністю від вживання наркотичних речовин та хімічних допінгів. Дана проблема особливо поширена серед молоді і посилюється дефіцитом кваліфікованих фахівців, здатних надати дійсно професійну допомогу, а не просто провести зняття ломки в Харкові або кодування. Комплексне лікування наркоманії, акцентоване на психологічної реабілітації, пропонує пройти Харківське відділення наркологічного центру «Реванш +».

Як лікують в реабілітаційному центрі від наркоманії та алкоголізму

Особливості роботи центру та лікування наркоманії

«Реванш +» успішно працює більше 25-ти років, допомагаючи людям, що потрапили в біду, позбавлятися від різного роду залежностей, у тому числі і наркотичної. Лікування наркоманії у Харкові проводиться по всесвітньо відомою методикою - програмі «12 кроків», вдосконаленої і доповненої іншими елементами психотерапії.

Важливою відмінністю центру від ряду інших установ схожого профілю є комплексний підхід у боротьбі з наркотичною залежністю. Фахівці клініки не обмежуються короткостроковими методами, такими як детоксикація у Харкові, а пропонує індивідуальну програму терапії з подальшим наданням соціальної освіти кожному реабілітантами.

Такий підхід дозволяє не просто позбутися від залежності, а й змінити своє життя у кращу сторону, розвинути особистісні якості, сформувати принципово нову систему цінностей. Це дуже важливо при лікуванні наркозалежності, що є психосоматичних захворюванням, що виникають, як правило, при проблемах в сім'ї, соціумі, відсутності сенсу життя, можливостей самовираження і самореалізації.

Перші кроки - проведення детоксикації і зняття ломки

Терапія наркотичної залежності завжди починається з надання медичної допомоги. Фахівці центру проводять грамотну детоксикацію у Харкові як вдома, так і в умовах госпіталізації.

Зняття ломки в Харкові - не тільки очищає організм пацієнта і стабілізує його стан, але і дозволяє тимчасово купірувати хімічну залежність від наркотичних допінгів. Для цих цілей застосовуються апаратні, медикаментозні або ж біологічні методики, в залежності від стану пацієнта і індивідуальних показань.

Реабілітація при лікуванні наркоманії

Лікування наркоманії у Харкові, пропоноване клінікою «Реванш +» - це в першу чергу психологічна реабілітація пацієнта. Використовуючи метод інтервенції, що представляє собою мотиваційні бесіди, психотерапевти клініки допомагають пацієнту визнати свою проблему, побачити її неминучі наслідки, що допомагає прийняти усвідомлене рішення про проходження подальшого реабілітаційного курсу в клініці.

Сама терапія передбачає заняття в групах взаємодопомоги, індивідуальні консультації, сеанси сімейної психотерапії. У результаті людина поступово позбавляється від психологічної залежності, формує нові правильні мотивації.

Також протягом реабілітаційного курсу проводиться і медикаментозне лікування, спрямоване на відновлення здоров'я пацієнта, терапію супутніх захворювань і ускладнень наркозалежності. На початкових стадіях використовуються протисудомні, седативні, заспокійливі, знеболюючі препарати, вітамінно-мінеральні комплекси, імуномодулятори, що сприяють полегшенню стану в період зняття ломки, а також усунути гостру симптоматику абстинентного синдрому.

Результати лікування наркоманії у «Реванш +»

Повноцінне лікування наркоманії у реабілітаційному центрі гарантовано сприяє досягненню позитивних результатів:

  • повне усунення залежності, як фізичної, так і психологічної;

  • відновлення нормального стану і функціонування уражених внутрішніх органів, систем організму;

  • набуття нового сенсу життя;

  • успішна адаптація в соціумі.

Для отримання додаткових консультацій і необхідної допомоги досить просто зробити один дзвінок за контактним телефоном, вказаним на сайті наркоцентру https://lechenie-narkomanii.kharkov.ua, і записатися на прийом в будь-який зручний час, незалежно від часу доби, так як клініка працює цілодобово.