Бізнес, пов'язаний з автомобільним ринком, завжди відрізнявся рентабельністю і високими доходами. Попит на автомобілі, як засіб пересування, зростає з кожним роком, незважаючи на кризу. Коливання в економіці надають безумовне вплив на обсяги продажу автомобілів, проте ринок автозапчастин залишається затребуваним навіть в періоди економічного спаду.

Ведення продаж автозапчастин через Інтернет вимагає особливого підходу і тут не обійтися без використання нових технологій. IT-технології вже міцно увійшли в наше життя і фундаментально змінюють все бізнес процеси.

Не можна сказати, що традиційний бізнес втратив свою актуальність, проте роздрібна торгівля все більше переміщується в он-лайн простір. Масові покупки в мережі Інтернет сприяють розвитку електронної торгівлі. Ресурси, які сьогодні активно

використовуються це:

  • Інтернет-магазини;
  • Продаючі сторінки в соціальних мережах;
  • Електронні дошки продажів;
  • Торгові майданчики, які ще називають маркетплейсамі.

Avto.Pro - лідер в сфері електронних продажів автозапчастин

Одним з успішних проектів в сфері електронних продаж є торгова площадка https://avtopro.ua, яка сьогодні є визнаним лідером продаж запчастин для автомобілів. Ресурс створювався як вузькоспеціалізований і за п'ять років досяг великих успіхів. Вдале співробітництво продавців автозапчастин з великим досвідом роботи і програмістів, що створили інтуїтивно зрозумілий каталог, дозволило забезпечити високий рівень продажів.

Сьогодні ресурс бачить своєю місією допомагати учасникам ринку автозапчастин збільшувати продажі і оптимізувати бізнес-ресурси. Зробити це можна, об'єднавшись в одну платформу, в єдиному інформаційному просторі.

Маркетплейс, як нове поняття

Маркетплейс в буквальному перекладі з англійської мови означає ринкову площу. З урахуванням Інтернет реалій можна дати йому таке визначення: «Маркетплейс - це майданчик, де двом або більше сторонам можно купувати і продавати товари, послуги або інформацію». Тобто, можна говорити про те, тут немає нічого нового.

Раніше використовувався базар, потім супермаркет, а сьогодні він перемістився в он-лайн простір. Маркетплейс не виробляє товари і послуги. Його завдання дати користувачам інструменти та впевненість. Замовники хочуть мати справу з хорошими виконавцями, а виконавці хочуть вірити, що всі замовники реальні.

Маркетплейси і ринок автозапчастин

Ринок автозапчастин відрізняється заплутаністю і великим об'ємом. Інформація про номенклатуру деталей і відповідність їх маркам автомобілів складна, її обробка вимагає великих зусиль і витрат. Для продавців автозапчастин найкращим рішенням є участь в електронних каталогах.

На торгових майданчиках обробка інформації здійснюється автоматично, продавцям не доводиться витрачати кошти на рекламу, так як це робить маркетплейс. Покупці приходять на торгові майданчики самі.