У Харкові українські праві закидали яйцями СБУ

У знак протесту проти політичних репресій в Україні у суботу представники Соціал-Національної асамблеї (СНА) та організації «Патріот України» провели пікетування СБУ в Харкові, вимагаючи визволити затриманих у Василькові активістів «Патріот України», погрожуючи перейти до більш радикальних методів боротьби.

Зібравшись о 16 годині біля ХАТОБу, близько сотні молодих людей у білих масках вирушили до будинку СБУ. Було запалено димові шашки прямо на проїжджій частині центральної вулиці міста, що зупинило на деякий час рух транспорту і на дорозі стався затор.

Після чого колона, охоплена димом, рушила безпосередньо до місця пікету.

Перед СБУ були зачитані вимоги протестувальників. Перед ними виступив Головний провідник «Патріот України» Андрій Білецький, який висловив підтримку заарештованим соратникам та нагадав СБУ, «що їм нас не залякати, а навпаки їхній тиск лише не дає нам розслабитись і змушує нас діяти більш радикально». В підтримку цих слів протестувальники закидали будівлю СБУ та міліціонерів димовими шашками і яйцями.

Цього разу в Харкові обійшлося без затриманних, на організацію було складено адміністративний протокол за статтею «хуліганство.

Нагадаємо, що напередодні Дня Незалежності СБУ провело обшук в офісі Васильківського осередку «Патріота України» і вилучило там вибухові речовини і листівки із закликами до непокори. Членів організації, які знаходилися там на момент обшуку, було заарештовано, проте згодом їх випустили. Але в ніч на 25 серпня активістів знову заарештували, в тому числі депутата Васильківської міської ради Сергія Бевза. Затриманих звинувачують у підготовці вибухів у Києві під час святкування 20-річчя Незалежності України. СНА заявляє, що звинувачення СБУ безпідставні, а знайдену вибухівку просто підкинуто.