22 липня, о 12 00 в Замку-музею «Радомисль» розпочнеться ІІ Всеукраїнський фестиваль-показ етнічного та стилізованого одягу та аксесуарів «Аристократична Україна».

Фестиваль «Аристократична Україна» заснований Ольгою Богомолець у 2016 році, зокрема задля знайомства з етнографічною та культурною спадщиною етносів та національних меншин, що проживають на теренах України, та зміцнення міжнародного іміджу нашої країни в світі.

Фестиваль продовжить тогорічну традицію етнофешншоу, безпосередніми учасниками якого є жінки, які вперше вийдуть на подіум.А гості-глядачі, крім культурно-мистецької програми і підтримки учасниць фестивалю, мають нагоду відвідати ярмарок народних майстрів та єдину у світі експозицію у Музеї української домашньої ікони «Душа України», який нагороджений Орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого другого ступеня. Малечі особливо цікаво буде побувати у папірні, де відтворена технологія виробництва паперу часів XVII ст.. І після відвідання показів та експозицій гості зможуть відпочити на свіжому повітрі у ландшафтному парку та відновити свої сили у трапезній.

Так, у 2016 році, в рамках програми, гостям фестивалю продемонстрували українське автентичне вбрання Полтавщини, Волині та Донеччини, що було надано партнерами фестивалю. Окрім популярних українських дизайнерів до свята долучилися і представили свою національну культуру представники посольств Малайзії, Польщі та Південної Кореї. Ще однією особливістю фестивалю, була участь у дефіле жінок, які втратили свого чоловіка в АТО. «Фестиваль мені дуже сподобався. Багато позитивних емоцій. Спробувати себе у якості моделі було певним викликом. Знаєте, я дуже боялася ступати на цю білу домотканну доріжку, і зробивши цей крок, у гарному українському платі, довела перш за все собі, що кордонів не існує, було б бажання. Не потрібно соромитися і боятися, адже у будь-якій ситуації ми лишаємося жінками: чарівними і гарними»,— ділиться своїми враженнями член координаційної ради платформи «Люди допомагають Людям» Олена Корпач.

Цьогоріч без сумніву свято краси та традицій буде не менш цікавим і змістовним. Тож якщо Ви бажаєте гарно та цікаво провести своє дозвілля — чекаємо на Вас, у суботу 22 липня о 12 00 у Замку-музеї «Радомисль».