• Головна
  • Мотря на білім коні приїде, гостру зиму привезе
08:26, 22 листопада 2011 р.

Мотря на білім коні приїде, гостру зиму привезе

У народі 22 листопада вшановували святу Мотрону. Тоді побутувала така прикмета: “Якщо Мотря на білім коні приїде, то гостру зиму привезе”. Снігу цього року нема, тому зима буде несильна? Втім, поживемо - побачимо.

За церковним календарем 22 листопада вшановують мучеників Онисифора і Порфирія, преподобну Мотрону і преподобну Феоктисту.

Іменинники 22 листопада: Іван, Олександра, Порфирій, Мотрона і Антоній.

Сьогодні відзначається День Свободи. Я б додав, день нездіснених сподівань після Помаранчевої революції, з якою нас асоціюють наші найближчі сусіди.

У найближчих сусідів Україна асоціюється з Помаранчевою революцією, національною кухнею та відпочинком.

Так, за повідомленням Інституту світової політики у білорусів Україна асоціюється з Помаранчевою революцією, Кримом, з дружньою країною, з українською мовою та Києвом.

Грузини бачуть Україну,  як дружню країну, велику країну, стратегічного партнера та союзника, країну національної кухні та культури і Помаранчевої революції.

У Молдові Україну асоціюють зі спільною історією, національною кухнею, великою державою, з Києвом та буфером-рятівником між Сходом і Заходом. У Росії Україна асоціюється з літом, відпочинком, канікулами, фруктами. Дуже часто також зустрічаються асоціації з родичами, друзями.

У Румунії нашу країну асоціюють з… українськими козаками, Запорізькою Січчю, з Богданом Хмельницьким.

У Польщі сьогодні Україна сприймається в інтелектуальних колах не у позитивних асоціаціях. Перше місце зайняли такі асоціації, як корупція, дефіцит демократії, олігархи. Позначилися розчарування після Помаранчевої революції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...