• Головна
  • Сьогодні відзначають Всесвітні дні науки і молоді
08:40, 10 листопада 2011 р.

Сьогодні відзначають Всесвітні дні науки і молоді

Сьогодні у світі відзначається Всесвітній день науки або офіційно — Всесвітній день науки в ім'я світу і розвитку.

Проведення Всесвітнього дня науки було рекомендоване  1999 року на Всесвітній науковій конференції, що проводилася у Будапешті.

ЮНЕСКО офіційно заснувала Всесвітній день науки, проголосивши його на загальній конференції у 2001 році. У глобальному масштабі цей день був уперше відзначений 10 листопада 2002 року.

ЮНЕСКО щорічно проводить низку робіт із урядовими організаціями, науковими і навчальними колективами, населенням щодо  поширення знань про значення Всесвітнього дня науки. Серед основних заходів цього дня — проведення днів відкритих дверей, «круглих столів» і семінарів щодо впливу науки і технології на повсякденне життя, організація відвідування музеїв і тематичних виставок тощо.

Нагадаємо, що в Україні День науки відзначають у третю суботу травня згідно із Указом Президента «Про День науки» від 14 лютого 1997 № 145/97.

Ще сьогодні святкується Всесвітній день молоді. Його було встановлено на честь заснування  10 листопада 1945 року у Лондоні Всесвітньої федерації демократичної молоді (ВФДМ).

Відтоді міжнародне об'єднання молодіжних організацій — це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, що об'єднує молодь всього світу, незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової і національної приналежності.

Найвідомішим заходом, який проводить ВФДМ, є фестиваль молоді і студентів. 1-й Всесвітній фестиваль молоді і студентів відбувся у Празі у 1947 році і зібрав 17 тисяч учасників.

Окрім Всесвітнього дня, у багатьох країнах відзначають також власні Дні молоді. В Україні цей день відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 «Про День молоді». Згідно із цим указом, свято було встановлене «На підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...