• Головна
  • До Харкова 15 травня завітає «Тартак»
11:40, 3 травня 2011 р.

До Харкова 15 травня завітає «Тартак»

15 травня в клубі "JazzTer" відбудеться концерт знаної групи "Тартак".

Точкою відліку історії гурту Тартак став 1996 рік, коли новостворений гурт взяв участь у відбірковому турі фестивалю «Червона Рута» і став його переможцем. Після презентації на фестивалі пісень «О-ля-ля», «Подаруй Мені Кохання» та «Божевільні Танці» Тартак стає лауреатом першої премії в жанрі танцювальної музики. Наприкінці 1997 року до Олександра Положинського і Василя Зінкевича-молодшого долучилися клавішник Андрій Благун та гітарист Андрій «Муха» Самойло. Наприкінці 1999року до складу групи приходить ді-джей Валентин Матіюк і наприкінці 2001 року світ побачив дебютний альбом Тартака "Демо Графічний Вибух". Дебют був вдалим.

Після виходу в світ "Системи Нервів" у складі Тартака сталися зміни - до групи прийшли барабанщик Едуард Косорапов і басист Дмитро Чуєв. Положинський долучив до співпраці Катю Chilly, гурти ТНМК, De Shifer, Фактично Самі, Мотор’ролла, дует Світязь та інших знаних і не дуже музикантів.

У червні 2004-го виходить третій альбом Тартака «Музичний Лист Щастя». До складу альбома ввійшла знаменита "Я не хочу", яка стала відображенням почуттів мільйонів українців, які через кілька місяців стали на Майдані. Мені довелося слухати цю пісню кілька разів саме з головної сцени революції.

Восени 2005 року "Тартак" підтримав акцію «Не Будь Байдужим!», головна ідея якої врешті-решт зробити свою країну Україною. З цією акцією Тартак проїхав більше десяти невеликих міст України, в яких раніше ніколи не виступав.

У грудні 2005-го "Тартак" презентував альбом реміксів «Перший Комерційний» і альбом "Гуляйгород".  В останній день 2009 року Тартак представив свій п’ятий альбом «Опір Матеріалів».

Сашка Положинського можна зустріти всюди - то він на концертах по Донеччині, то виступав у ролі ведучого на першім фестивалі "Уніж" 2008-го. Про свою музику він каже: "Я роблю те, що мені подобається і мені байдуже, як назовуть стиль, в якому я працюю".

В теперешній свій творчий візит до Харкова "Тартак" дасть лише один концерт, тому фани Положинського - не зівайте! Початок концерту о 19.00

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...