Реклама
13:00, 2 березня 2017 р.

"Хозяин" в Театре

Реклама

2 березня о 19.00 на малій сцені Харківського театру для дітей та юнацтва в рамках фестивалю «Курбалесія» до 130-річчя видатного режисера Леся Курбаса відбудеться вистава «Хазяїн» за п’єсою класика української драматургії Івана Карпенка-Карого.

Ми вирішили, що розмова про болючі соціальні проблеми нашої держави буде більш «ефективною», якщо відбуватиметься саме на національному матеріалі. Постановники відмовились як від народного колориту, так і від прямолінійного осучаснення сюжету. Натомість у виставі розроблено досить складну образну систему, котра поєднує реалістичних та гротескових, містично-метафізичних та відверто кітчевих героїв. Саме такий підхід і дозволяє повною мірою розкрити задум твору, що сам І. Карпенко-Карий формулює так: «Хазяїн» – це зла сатира на чоловічу любов до стяжанія без жодної іншої мети. Стяжанія для стяжанія!». 

Вже не вперше міжнародні прем’єри наших вистав відбуваються раніше від національних. «Хазяїн» Харківського театру для дітей та юнацтва побачив світло рампи 21 квітня 2016 року на сцені «Teatr Nowy» в рамках ІІІ Міжнародного фестивалю українського театру в Кракові (Польща). 

Режисер – Олександр Ковшун 

Художник – Олександр Абманов

"Хозяин" в Театре, фото-1
"Хозяин" в Театре, фото-2
"Хозяин" в Театре, фото-3
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...